Ερευνητική Ομάδα

UniSystems

Η Uni Systems Μ.Α.Ε., ιδρυθείσα το 1964 και σήμερα μέλος του Ομίλου Quest, συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών ΤΠΕ της ευρύτερης ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων. Με περισσότερα από 500 εξειδικευμένα στελέχη και θυγατρικές εταιρείες στο Λουξεμβούργο, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στη Ρουμανία, επενδύει έμπρακτα στη διεθνή προοπτική της. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2020 ανήλθε σε 134,2 εκατ ευρώ.

Ειδικότερα στο χώρο της πληροφορικής υγείας, η Uni Systems Μ.Α.Ε. έχει υλοποιήσει και υποστηρίζει, για πάνω από 7 χρόνια, τη παραγωγική λειτουργία των ολοκληρωμένων πληροφορικών συστήματα των 8 νοσοκομείων της Κρήτης, των 14 ΚΥ και της Υγειονομικής περιφέρειας , των 2 νοσοκομείων των Κυκλάδων και των 7 ΚΥ τους. Το σύνολο των καλυπτόμενων κλινών υπερβαίνει τις 2.200 και τα συστήματα αυτά τα χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 2.500 χρήστες. Επίσης υποστηρίζει τη παραγωγική λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου. Τέλος έχει υλοποιήσει και λειτουργεί παραγωγικά το πληροφορικό σύστημα της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών του ΕΟΠΥΥ από το 2010, μέσω του οποίου έχει επεξεργαστεί μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια φαρμακευτικές συνταγές πρωτοβάθμιας φροντίδας και συνεχίζει να επεξεργάζεται με ρυθμό μερικές δεκάδες εκατομμύρια συνταγές το χρόνο.

Η εταιρία έχει εκτεταμένες υποδομές πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένου ενός Data Center το οποίο παρέχει υπηρεσίες νέφους και κάνει host mission critical εφαρμογές πελατών, συμπεριλαμβανομένων Κοινοτικών οργανισμών. Επίσης, η ομάδα Πληροφορικής Υγείας της Uni Systems Μ.Α.Ε. έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην υλοποίηση έργων πληροφορικής στην υγεία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η ομάδα περιλαμβάνει πιστοποιημένους κατά HL7 επαγγελματίες που έχουν λάβει πολλά διεθνή βραβεία, όπως ΙΤΕΑ 1996 “… για την αριστεία στην μετατροπή των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Πληροφορική σε καινοτόμα προϊόντα για την αγορά”, eHealth 2003 finalist για εφαρμογές κατ’ οίκον φροντίδας, Avantex Βραβείο Καινοτομίας 2005, κλπ. Επίσης, μέλος της, λειτούργησε ως σύμβουλος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προγραμματισμό έργων ηλεκτρονικής υγείας.

Η ομάδα υλοποίησε ή συμμετείχε σε υλοποιήσεις για τα παρακάτω έργα (ενδεικτικά):

 

  • Τηλεϊατρική και διαχείριση Ιατρικής Εικόνας για την Υγειονομική Περιφέρεια Κυκλάδων
  • Διαχείριση Υποβολών των Διαγνωστικών Κέντρων για τον ΟΑΕΕ
  • Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας και υποβολών παροχής υπηρεσιών υγείας για τον Οίκο του Ναύτη. Περιλαμβάνει διαχείριση παροχών, δαπανών πρωτοβάθμιας φροντίδας, Νοσηλείων και φαρμακευτικών δαπανών.
  • Απομακρυσμένη παρακολούθηση υγείας μέσω φορετών συστημάτων. Remote Health Monitoring With Wearable Non-Invasive Mobile System (Healthwear)
  • Υλοποίηση δικτύου τηλεϊατρικής για το Δήμο Περάματος.
  • Υλοποίηση του συστήματος διαχείρισης ασθενών του Νοσοκομείου Υγεία.
  • Ενεργό περιβάλλον για τη προαγωγή Υγείας και για Πρόληψη Νοσημάτων – Active Environment For Health Promotion And Disease Prevention (ActiveWear)
  • Ιατρικό συνεργατικό περιβάλλον για συνεχιζόμενη φροντίδα μέσω δικτυωμένων υπηρεσιών – Medical Collaboration Environment For Continuity Of Care Through Networked Services (Med-Continent)
  • Φορετό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας – Wearable Health Care System (Wealthy). Το διεθνές αυτό έργο παρουσιάστηκε ως επιτυχημένο παράδειγμα από τη διεύθυνση έρευνας στην ηλεκτρονική υγεία στην διάσκεψη υπουργικού επιπέδου για την ηλεκτρονική υγεία που έλαβε χώρα στο Tromso της Νορβηγίας το 2005.
  • Έξυπνες Ιατρικές Εφαρμογές – Αποθετήριο εργαλείων για Υποβοήθηση Αποφάσεων Ειδικών. Smart Medical Applications Repository Of Tools For Informed Expert Decision (SMARTIE)
  • Σύστημα έξυπνης παρακολούθησης της δομής του σώματος για καλύτερη υγεία και πρό- ληψη νόσων. Intelligent System Monitoring The Body Composition For Better Health And Illness Prevention (BodyLife)
  • RISE – Φροντίζοντας τα άτομα τρίτης Ηλικίας στη Κοινωνία της Πληροφορίας
  • NIVEMES –Δίκτυο Ολοκληρωμένων και καθετοποιημένων Ιατρικών Υπηρεσιών για κάλυψη πλοίων και Απομεμακρυσμένων Πληθυσμών.

Ελευθέριος Κιαμίλης

Φυσικός – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης. Σήμερα εργάζεται στην Uni Systems Μ.Α.Ε. ως υπεύθυνος έργων, με κύριες αρμοδιότητες την παρακολούθηση υλοποίησης μεγάλων έργων πληροφορικής για το Δημόσιο Τομέα, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (ΕΕ και Βαλκάνια). Είναι πιστοποιημένος κατά PM PRINCE 2 και μιλά ελληνικά και αγγλικά. Πριν από την Uni Systems Μ.Α.Ε. εργαζόταν για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ως υπεύθυνος έργων/σύμβουλος πληροφορικής, με κύρια ευθύνη τη σχεδίαση, συντονισμό και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων Πληροφορικής για Φορείς του Δημοσίου, με συγχρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της Ελλάδας.

Λώρα Σασων

Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Swansea στη Μεγάλη Βρετανία το 1994. Έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MSc) στην Τηλεματική το 1995 από το Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε υλοποίηση έργων έρευνας και εμπορικής εφαρμογής. Έχει διατελέσει τεχνική υπεύθυνος σε πλήθος διεθνών έργων εφαρμοσμένης έρευνας όπως Remote Health Monitoring With Wearable Non-Invasive Mobile System (Healthwear), Active Environment For Health Promotion And Disease Prevention (ActiveWear) , Medical Collaboration Environment For Continuity Of Care Through Networked Services (MedContinent), Wearable Health Care System (Wealthy) κλπ. Διαθέτει πιστοποιήσεις HL7. Έχει συμμετάσχει ως key expert σε μεγάλα έργα πληροφορικής για εθνικούς οργανισμούς και υπουργεία της Ελλάδας, όπως το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΠΥ, το ΠΕΣΥΠ Κρήτης, το ΠΕΣΥΠ Κυκλάδων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλα.

Γιάννης Θεοδωράκης

Έχει ένα σταθερό υπόβαθρο στον προγραμματισμό με εμπειρία στην υλοποίηση του Data Warehouse και του BI. Διαθέτει έναν αριθμό Πιστοποιητικών σε εργαλεία και μεθοδολογίες ανάπτυξης εφαρμογών (development tools and methodologies). Σήμερα εργάζεται στην Uni Systems Μ.Α.Ε. ως BI Architect. Οι κύριες αρμοδιότητές του είναι η ανάλυση, ο σχεδιασμός και υλοποίηση λύσεων Data Warehouse σε μεγάλα έργα πληροφορικής. Έχει επίσης μεγάλη γνώση σε ETL εργαλεία και μοντέλα.

Γεώργιος Ορφανάκος

Πτυχιούχος Τμήματος Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης

Αποφοίτησε από το Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου του Πειραιά το 2008. Έλαβε επαγγελματική κατάρτιση από την SAP HELLAS σε BW Data Warehousing, BI-Reporting & Analysis και BI-BW Modeling & Authorization. Σήμερα εργάζεται στην Uni Systems Μ.Α.Ε. ως Data Warehouse Expert και συμμετέχει στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων Data Warehouse.

Ιωάννα Μπιλιλή

Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2007 και το 2012 έλαβε το δεύτερο πτυχίο από το Τμήμα Τεχνολογίας Υπολογιστικών Συστημάτων του ΕΚΠΑ. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Uni Systems Μ.Α.Ε. ως Senior SW Engineer. Οι κύριες αρμοδιότητές της είναι η ανάλυση, σχεδιασμός και υλοποίηση υποσυστημάτων λογισμικού στο πλαίσιο υλοποίησης μεγάλων έργων πληροφορικής της Εταριίας. Προηγουμένως εργάστηκε στην εταιρεία SAS ως data scientist με κύρια ευθύνη τη δημιουργία στατιστικών μοντέλων και την παραγωγή στατιστικών αναφορών χρησιμοποιώντας εργαλεία ETL και scripting commands. Επιπλέον, συμμετείχε στη συντήρηση και εξέλιξη του Data Warehouse που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SAS.

Βασιλική Γιάντσου

Διπλωματούχος Τμήματος Χημικών Μηχανικών

Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το Μεταπτυχιακό της στην Υπολογιστική Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει λάβει εκτεταμένη επαγγελματική εκπαίδευση στον προγραμματισμό, σε εργαλεία Databases και Data Warehouse της Oracle Hellas. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Uni Systems Μ.Α.Ε. ως Data Warehouse Expert και συμμετέχει στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων.

Κωνσταντίνος Λέντζος

Πττυχιούχος Τμήματος Μαθηματικών

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008 και το 2011 ολοκλήρωσε της μεταπτυχιακές του σπουδές στα Μαθηματικά στο Πανεπιστημίο Αθηνών. Το 2015 έλαβε τα ακόλουθα Διπλώματα: Analytics Edge and Introduction to Computer Science and Programming using Python from MIT, The Data Scientist’s Toolbox and R Programming from John Hopkins University and Interactive Programming in Python από το πανεπιστήμιο Rice. Σήμερα εργάζεται στη Uni Systems Μ.Α.Ε. ως SW Engineer σε έργα στο χώρο της υγείας.

Σοφία Γεωργάκη

Πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008 και το 2012 έλαβε το μεταπτυχιακό της στο Advanced Information Systems από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη Uni Systems Μ.Α.Ε. ως SW Engineer σε μεγάλα έργα. Κύριες αρμοδιότητές της είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη λύσεων λογισμικού στο πλαίσιο υλοποίησης μεγάλων έργων πληροφορικής στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

To έργο υλοποείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ-01641)

Copyright 2021 © All rights reserved |
Powered by KK

Skip to content